Ризница:Избрани слики

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of a page Commons:Featured pictures and the translation is 100% complete. Changes to the translation template, respectively the source language can be submitted through Commons:Featured pictures and have to be approved by a translation administrator.

Shortcut : COM:FP

Избрани слики

Cscr-featured.svg

Избрани слики се дела на исклучително способни творци кои заедницата ги избрала за да бидат истакнати меѓу најдобрите слики на Ризницата.

Едноставно стиснете на категорија на страницава за да ги видите сите избрани слики на таа тема. Ако сакате да ги користите избраните слики од Ризницата, погледајте го овој водич.

Моментално на Ризницата има 16.103 такви слики, што претставува околу 0,019 % од вкупниот број на слики (86.954.972). Сите избрани слики влегуваат во годишниот натпревар „Слика на годината“. Можете и да ги погледате профилите на поединечни фотографи и илустратори и реставратори чии дела се голем дел од избраните слики.

Статусот на избрани слики ги добиваат оние предложени на Commons:Featured picture candidates и за кои заедницата ќе дојде до заедничка одлука. Сите нив ќе ги најдете во Category:Featured pictures on Wikimedia Commons.

Старите кандидати за избрани слики ќе ги најдете тука. Имаме и времеследни списоци на избрани слики: 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019, 2020, 2021, 2022 и тековниот месец.

Галерискиот сликоред ви овозможува да ги истражите избраните слики од сите Викимедиини проекти по тематика или по земји.

Feed-icon.svg RSS-тековник — нови избрани слики на Ризницата (додајте ја оваа врска во вашиот тековнички читач)

Слика на денот
Nelly Diener cropped.jpg
Nelly Diener, the first air stewardess in Europe, standing in front of the Curtiss AT-32C Condor, in which she would lose her life on 27 July 1934.
+/− [mk], +/− [en]

Галерии

Животни

Астрономија

Храна и пијалаци

Историски

Природни појави

Предмети

Други суштества

Луѓе

Повеќе ...
Noun project 288.svg Луѓе · User (50358) - The Noun Project.svg Портретура

Места

Растенија

Габи

Истражување на вселената

Спорт

Неподвижни нефотографиски слики

Анимирани